Vores Galloway kvæg plejer naturen

Galloway kvæg til beskyttelse af naturarealer med effektiv afgræsning på mange forskellige biotoper og naturområder.

Vi tilbyder ekstensive Galloway kvæg til afgræsning af arealer med genstridige vækster. En god ekstensiv race, der kan gå ude hele året og passe på din natur. Vores kvægrace er nøje udvalgt til ekstensiv produktion på ekstensive arealer, naturbeskyttelses områder Natura 2000 og §-3 områder .m.m.

Mangler du Galloway kvæg til afgræsning, kan vi måske være en samarbejdspartner.

 
 

Naturpleje

Beskyttelse af naturarealer med effektiv afgræsning med Galloway kvæg på mange forskellige biotoper og naturområder.

Galloway racen

Galloway tyren kan veje fra 750 til 900 kg og få en højde på 128 cm, køerne vejer fra ca. 450 til 600 kg og har en højde på 120 cm.

Samarbejdspartner

Vi takker vores samarbejdspartner som vi er meget glade for at have indgået gode samarbejds aftaler med.

 
 

Kød i verdensklasse og i dyrevelfærd.

 

Kød fra naturkvæg er sundere og smager af 'vildt'

Omega-3, en smag af vildt og sandsynligvis flere antioxidanter. Det er gevinsten ved kød fra kvæg, der græsser i naturen,

 

 

Det mindst Co2 udledende kød med meget høj dyrevelfærd

kødet kan ikke laves mere naturligt en på denne måde, dyrene går og græsser ude hele året og lever af græs urter og græsensilage fra usprøjtet kommunale marke i Rudersdal kommune.


Vores slagte dyr får ikke korn majs eller anden stivelses i deres foder, det gør at Co2 niveauet holdes på et naturlig niveau så her kan du spise kød med velbehag og god samvittighed.


Kvæget fødes på marken og går i flokken minimum 7 mdr. for tyre og op til 26 mdr. for kvier før de tages fra til egen græsfold.


Vi studer ikke tyren (de bliver ikke kastreret) men er som en tyr skal være - en rigtig tyr.


Andre goder ved vores kød. Dyrene går i flok og frit året rundt på markerne får kun stråfoder græs urter og græsensilage samt mineraler og vitaminer fanges/holdes kun den ene gang i livet når de skal øremærkes efter fødselen og have deres Eu nummerplade (Øremærker med nr.) de øremærkes og slippes fri så snart det er gjort det tager ca. 5 minutter.


Aflivningen ved slagtning foregår ved skydning på marken, mens de lever det liv som de er vant til ingen indfangning - ingen transport - Den mest humane måde som det kan gøres på ved græsende frie kvæg midt på marken.

 


 
Naturkvæg.dk til forbedring af naturen.--- Helårs afgræsning af naturen gør en forskel.